lördag 4 maj 2013

Macarons med mango och passionsfrukt

Lånade en bok om makroner av en god vän, och hittade detta himmelskt goda recept.

Till 16st:
1,75dl mald sötmandel eller mandelmjöl
2,5dl florsocker
2 extra stora äggvitor (Jag anv. 100g äggvita)
0,5dl strösocker
0,5tsk vaniljessens (eller vaniljsocker)
gul karamellfärg

1,5dl vispgrädde
3msk mangopure´
2msk passionsfrukt

Gör så här:
Lägg den malda mandeln och florsockret i en matberedare och kör i 15 sekunder. Sikta ner blandningen i en bunke. Täck två plåtar med bakplåtspapper (eller macaronplattor).

Vispa äggvitorna hårt i en stor skål tills mjuka toppar bildas.Vispa sedan gradvis i strösockret så att det blir en tjock och blank marängsmet. Blanda i vaniljessensen och så mycket karamellfärg att smeten får en vacker gul färg.

Vänd ner mjölblandningen (en tredjedel i taget) i marängsmeten med en slickepott. När alla torra ingredienserna har blandats i ordentligt fortsätter du att dela och vika blandningen tills marängsmeten är tjock och blank med lite seg konsistens.

Häll marängsmeten i en sprits försedd med ett stort runt munstycke. Spritsa ut 32 små cirklar på bakplåtspappret. Knacka bakplåtarna mot underlaget så att eventuella luftbubblor försvinner. Låt stå i rumstemperatur i 30 minuter. Värm ugnen till150 grader.

Grädda i 10-15 minuter. Låt svalna i 10 minuter. Lossa försiktigt macaronerna från bakplåtspappret och låt svalna helt.

Gör fyllningen genom att vispa grädden tills små toppar bildas, vänd sedan ner mangopure´n och passionsfrukten. Lägg i hop två macaroner med fyllning emellan.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar